Jobs & Internships

Get Involved

Jobs & Internships

Vacant positions

 

Internships

The Forum offers 1-2 intern positions per semester. If you have questions about the internship or would like to submit your cv and cover letter please contact secretariat@parlforum.org or follow the link: http://www.fuf.se/2016/09/12/parlamentarikerforum-for-latta-vapen-fragor-3//

Jobs

Handläggare med internationell inriktning

Parlamentarikerforum för lätta vapen-frågor är en internationell organisation som samlar parlamentariker globalt över partigränser. Forumets målsättning är att bidra till mer fredliga och utvecklade samhällen genom parlamentarisk handling mot väpnat våld och för ökad mänsklig säkerhet. Okontrollerad spridning och användning av små- och lätta vapen är ett hinder för hållbar utveckling i många länder. Väpnat våld orsakar, utöver mänskligt lidande, omfattande ekonomiska och sociala kostnader.

 

Organisationen förenar parlamentariker från Afrika, Europa, Latinamerika, Asien och Mellanöstern med cirka 200 medlemmar från ungefär 80 länder. Forumet arbetar främst genom kapacitetsutveckling och policyskapande initiativ kopplat till relevanta nationella, regionala och internationella ramverk och processer. Exempel på aktiviteter är nationella och internationella seminarier, utformande av policymaterial samt kunskapsspridning om små- och lätta vapen problematiken. Forumet erbjuder ett mötes- och diskussionsforum för parlamentariker och representanter för civilsamhället, regeringsföreträdare och internationella organisationer samt ett stöd för parlamentariker i deras arbete.

 

En av våra handläggare kommer att vara föräldraledig från och med sommaren 2017. Vi söker därför en vikarererande kollega med flerårig arbetslivserfarenhet med fokus på fred, säkerhet och hållbar utveckling.

 

I arbetsuppgifterna ingår att:

 

·         Utveckla, genomföra och följa upp projekt och aktiviteter, inklusive rapportera och analysera resultatuppfyllelse.

·         Bidra till förtroendefulla, professionella relationer med parlamentariker och regeringar, diplomatin, internationella organisationer och civilsamhällesorganisationer.

·         Planera och förbereda relevant underlag till styrelsemöten, seminarier, bidragsansökningar och rapporter.

·         Övriga arbetsuppgifter enligt verksamhetens behov.

 

Kvalifikationer:

·         Akademisk utbildning inom statsvetenskap, internationella relationer, freds- och konfliktstudier, juridik eller motsvarande.

·         Minst tre års arbetslivserfarenhet av fred och säkerhetsrelaterat arbete.

·         Erfarenhet av att handlägga och utveckla internationellt inriktade projekt, inkluderat samarbete med bidragsgivare.

·         Gedigen kunskap om och förståelse för tvärvetenskapligt perspektiv på global utveckling med fokus på fred, säkerhet och hållbar utveckling.

·         Förmåga att kommunicera obehindrat, såväl skriftligt som muntligt, på svenska och engelska.

 

Meriter:

·         Erfarenhet av arbete i Latinamerika, Afrika, Mellanöstern och/eller Asien inom fred- och säkerhetsområdet.

·         Kunskap om och erfarenhet av politiska och/eller parlamentariska processer.

·         Erfarenhet av kommunikationsarbete, inklusive sociala medier.

·         Språkkunskaper i franska, spanska och arabiska.

 

Personliga egenskaper:

·         Analytisk med förmåga till problemlösning.

·         Flexibel med förmåga att anpassa arbetet efter skiftande sammanhang, situationer och behov.

·         Initiativtagande, självständig, strukturerad och effektiv.

·         God samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i ett mindre team.

 

Vi erbjuder:

En intressant tjänst i en dynamisk miljö där du har möjlighet att bidra till det viktiga arbetet att minska och förebygga väpnat våld för en hållbar utveckling.

 

Vi tar emot ansökningar och kallar till intervjuer löpande så skicka in din ansökan, CV och personligt brev, så snart som möjligt, senast den 18 maj till e-mail: secretariat@parlforum.org. Tjänsten är på heltid och är ett föräldravikariat på cirka ett år, med tillträde augusti 2017, med möjlighet till förlängning. Tjänstens specifika innehåll bestäms av utfallet av pågående ansökningar. Sekretariatet är placerat i Hammarby Sjöstad, Stockholm. Lön enligt överenskommelse.

 

www.facebook.com/PFSALW/ eller @ParlForumSalw 

 

Har du frågor gällande tjänsten kontakta Parlamentarikerforums generalsekreterare Karin Olofsson, olofsson@parlforum.org, mobil: 076-195 7237 (10-15 maj endast nåbar via e-mail).

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

Copyright © Parliamentary Forum. All rights reserved.
Developed by Indicio Marketing Digital